FANDOM


Quan un Wiki ha estat sense activitat durant més d'un mes, es pot considerar un wiki en adopció. Això fa més clar als visitants que necessiten ajuda, i li dóna alguns enllaços a un nou i potencial editor que pot començar a reviure el Wiki mort.

Per adoptar Edit

Tria un wiki per adoptar de la Categoria:Wikis en adopció o troba el teu propi wiki en necessitat d'adopció des de la llista completa de wikis.

Per adoptar el wiki, l'únic que necessites és començar a editar-hi. Si decideixes ser actiu al wiki, pots treure l'avís d'adopció de la portada, i també de la seva pàgina de descripció de la Central de Wikia (i a la Central de Wikia en català si el wiki està en aquesta llengua).

Si necessites poders d'administració del wiki (per exemple, per canviar el logotip o aturar el vandalisme) i tens un bon nombre d'edicions del wiki en una setmana o més, pots demanar els poders d'administració sempre que compleixis els requisits.

Actualment, les adopcions de wikis en llengua catalana s'han de fer a Comunidad Hispana.

Per posar un wiki en adopció Edit

Els Wikis que estan inactius per un llarg període però encara tenen un potencial per a un gran futur poden tenir un missatge a la portada, com aquest:

{{Wikia:WikiaAdoption}} ({{Wikia:WikiaAdoption/ca}} per Wikis en català)

Els administradors del wiki han de ser informats sobre això en la seva discussió del wiki inactiu.

Els Wikians cal que presten atenció especial a aquests wikis per assegurar-se que no tinguin spam o siguin vandalitzats, ja que els administradors originals no estaran vigilant les seves wikis.

Vegeu també Edit