FANDOM


Pots començar un nou wiki omplint una senzilla sol·licitud . Si us plau, llegeix aquesta pàgina abans de demanar un nou wiki.

Tingues en compte que la teva proposta serà revisada abans del teu wiki sigui creat.

Wiki. Una eina per al treball col·laboratiu Edit

La definició de wiki que dóna l'enciclopèdia Wikipedia és:

Col·lecció de pàgines hipertext, que poden ser visitades i editades per qualsevol persona (encara que en alguns casos s'exigeix ​​el registre com a usuari) en qualsevol moment.

Es diu també wiki al programari que permet instal·lar i gestionar aquesta col·lecció de pàgines. La paraula wiki prové del terme hawaià wiki wiki, que significa ràpid.

Característiques d'un wiki Edit

Els seus continguts són publicats per múltiples usuaris de forma independent. S'edita fonamentalment el contingut, no el disseny del lloc. Són llocs amb constant revisió i actualització. No és necessari un programari especial per a editar continguts, només el navegador web. No són necessaris coneixements d'HTML (el llenguatge en què s'escriuen les pàgines web).

Planifiqueu el vostre projecte Edit

Decideix quins seran els objectius que tindrà el teu Wiki. Defineix els seus pilars bàsics i descriu una declaració sobre la seva missió.

Necessitaràs també definir un títol i un nom per al wiki. Al teu formulari de sol·licitud, has d'incloure una descripció, i si vols pots aportar informació addicional.

A més, cal que busques participants interessats en el projecte, que siguin capaços d'ajudar en la creació de contingut per al Wiki.

Com a pas addicional, pots fer que altres usuaris avaluïn el teu projecte. Discuteix i millora el disseny del teu Wiki en el fòrums sobre wikis proposats, o fins i tot crear unes poques pàgines de prova del wiki scratchpad situat a scratchpad.wikia.com.

Demana la creació del wiki Edit

Pots crear un "mini-wiki" de forma immediata a Scratchpad Wiki Lab, el que més tard pot ser traslladat a un Wiki separat.

Pots començar una nou wiki creant un compte d'usuari i omplint el Formulari de Sol·licitud , completant tots els camps disponibles. La teva sol·licitud pot ser rebutjada si no entregues suficient informació sobre el wiki que proposes. Si no estàs segur sobre els detalls, pots comentar primer la teva proposta als wikis proposats.

Un membre de l'equip comunitari de Wikia revisarà la teva sol·licitud i s'afegirà una nota a la part superior explicant si va ser acceptada o rebutjada. Alternativament, l'equip o els usuaris poden fer-te preguntes sobre la teva sol·licitud abans que es prengui una decisió.

Subscriure't a les llistes de correu Edit

Tots els llocs de Wikia poden accedir a una llista de correus gratuïta. Si sol·licitares una llista de correus, et recomanem seguir la seva subscripció i la de Wikia Central, la qual en forma ocasional té més que uns pocs missatges diaris i que pot contenir informació vital, com per exemple manteniments planejats del servidor.

Crear la teva pàgina d'inici Edit

La ubicació per defecte de la pàgina d'inici és Portada o a la seva traducció per als wikis en altres idiomes. Pots deixar-la com està, funcionarà igualment. Pots traslladar la pàgina d'inici en qualsevol moment (renomenant-la). Un cop l'hagis anomenat, has de canviar MediaWiki:Mainpage. Només pots fer està acció si tens drets d'administrador (sysop) al teu wiki. Aquest canvi és important per evitar redireccions quan ingresses a través de "tuwikia. Wikia.com" o quan fas clic al teu logo.

Millora el teu wiki Edit

Si us plau, llegeix la ajuda per millorar el teu wiki per conèixer més detalls d'aquests primers passos. En aquesta pàgina està disponible la informació per canviar el logo.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori