FANDOM


La Història de Wikia

Sobre nosaltres
Missió
La Història de Wikia
El Nostre Equip
Contacta amb nosaltres

Publicitat
Ocupació
Premsa i Notícies

Benvingut a Wikia

Col·labora amb gent a qui li agrada el que a tu t'agrada.

Misc.wikiaglobal.sprite-1.png

Igual que moltes de les sagues narrades als llocs de Wikia - De Pokémon a Harry Potter - la història de Wikia té un principi llegendari.

Fundada el 2004 per Jimmy Wales i Ángela Beesley, Wikia va ser inspirada pel model de Wikipedia - gratis, enciclopèdia de codi obert perquè qualsevol persona podria aportar continguts. Wikia es centra, però, en ser el recurs definitiu sobre molts temes que no encaixen en el model d'enciclopèdia tradicional, creant comunitats senceres al voltant del contingut de la cultura pop.

Wikia està igualment compromès amb l'obertura, convidant a tots a contribuir amb informació sobre temes que ells coneixen bé. A diferència de Viquipèdia, però, convida als usuaris de Wikia per tenir un punt de vista, i anima a la gent que és apassionada sobre temes específics en categories com jocs, entreteniment i estil de vida per crear l'últim recurs en aquests temes.

És aquesta mateixa passió que ha impulsat un gran creixement en Wikia en els últims sis anys. Hem passat de ser un solitari lloc amb pocs contribuents i lectors a un grapat de comunitats amb més de 2 milions d'usuaris registrats en 150.000 comunitats wiki.

I això no és tot. En l'últim any, Wikia s'ha ampliat, amb un munt de nous talents i l'obertura d'oficines a Nova York i Londres, a més de les de Sant Francisco i en Poznan, Polònia. Continuarem la saga ...