FANDOM


RanmaCategoria

Una categoria a Ranma 1/2 Wiki.

A la majoria dels wikis, les imatges i els vídeos juguen un paper important a l'hora de donar el toc visual que serveix per a completar el contingut del text. Algunes funcionalitats de Wikia fan servir les imatges de les pàgines per a representar-les en altres llocs del wiki.

La tecnologia que hi ha darrera de Wikia per a seleccionar el contingut visual d'una pàgina i modificar-lo per a adaptar-lo a les diferents necessitats es diu ImageServing. Per exemple, les galeries de categories, l'exhibició de categories i les pàgines relacionades (la secció "Llegir més" que hi ha al final dels articles) utilitzen l'ImageServing per a seleccionar i mostrar els seus thumbnails.

A continuació donarem un cop d'ull al funcionament intern de l'ImageServing. De tant en tant ens agrada mostrar el sistema que s'utilitza per a servir el teu wiki d'una manera ràpida i eficient. (Llegeix algunes entrades anteriors com Wikia a nivell mundial – Com funciona la internacionalització i altres actualitzacions tècniques).

Com funciona la selecció d'imatges?

Això és un
quadrat de
75x75px!

Per regla general, la imatge elegida és la primera imatge de la pàgina que compleix aquests criteris:

  • La imatge original és més gran de 75x75 píxels.
  • S'utilitza menys de 10 vegades en tot el wiki.
  • És una de les 50 primeres imatges usades a la pàgina.
  • No és un SVG.

Aquestes regles ajuden a evitar fer servir els icones i logos que s'utilitzen per tot el wiki. Si el límit de deu usos no funciona bé al teu wiki, es pot pujar o baixar a petició. Simplement envia una sol·licitud mitjançant Especial:Contactar. De la mateixa manera també pots contactar si veus que el sistema omet imatges vàlides sense cap raó aparent.

La 'primera' imatge de la pàgina sol ser la que es pren com a primera quan el sistema escaneja el wikitext, i no importa si la imatge ve donada a través d'una plantilla o no està inserida d'una forma convencional.

Quan no es troba una imatge vàlida, es pren una petita part del text per a representar la pàgina. S'utilitza el primer bit de text que no sigui d'una plantilla.

Retallant les imatges

RanmaRelaciones

Pàgines relacionades a Ranma 1/2 Wiki.

El sistema d'ImageServing també s'encarrega de retallar les imatges segons les necessitats. Sempre tracta d'encaixar la imatge tant com es pugui en l'espai disponible, retallant els extrems de les vores si s'estenen massa.

Mentre que Wikia continua desenvolupant-se, és probable que la tecnologia d'ImageServing s'afegeixi a més llocs del lloc.

Si t'agradaria conèixer altres aspectes tècnics com aquest, si us plau fes-nos-ho saber en els comentaris.

Aquesta entrada ha estat traduïda i adaptada del blog de Kirkburn "How_images_are_picked_to_represent_articles"


Vols rebre les últimes actualitzacions del blog de Wikia en català? Fes clic aquí per seguir aquest blog!

FacebookIcon TwitterIcon YoutubeIcon

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori